Thursday, September 16, 2010

Kek Batik Crunchy



Bahan2 yang di kacau atas api.




Setelah di gaul bersama biskut mary.


Bahan-bahan
1 bungkus biskut Mary
1 cawan planta
3/4 cawan gula (ai pakai 1/2 cwn jer)
1 bungkus milo (pack kecik 250g)
2 sudu besar serbuk koko. (tak de pon tak pe)
1 tin susu pekat manis


Cara-cara

  1. cairkan planta, masukkan gula dan kacau.
  2. masukkan susu, milo dan koko.
  3. kacau hingga sebati menggunakan api perlahan.
  4. Setelah sebati, matikan api dan masukkan biskut mary. kacau sebati.
  5. Masukkan dalam loyang dan biarkan sejuk pada suhu bilik.
  6. Masukkan dalam fridge dalam 1-2 jam.
  7. ready untuk di makan..

Tips: Potong terus setelah di keluarkan dari fridge untuk mengelakkan coklatnya cair di tangan... ;)




with luv,

No comments:

Post a Comment